Over mij

Wie Berner Sennenhond zegt, denkt aan een lieve gezinshond. Met hun trouwe ogen en hun hoge aaibaarheidsfactor weten ze vele harten te veroveren. Een Berner ploft neer op je voeten en is altijd in voor een knuffel. Net als bij vele anderen heeft de Berner ook ons hart veroverd.

Mijn naam is Diana van Beek en ik woon samen met mijn man Evert en onze 3 kinderen; Rob, Esmee en Benjamin in het buitengebied van Apeldoorn.

Onze passie en liefde voor de Berner is begonnen bij Bores, onze eerste Berner. Helaas is Bores 16 augustus 2022 overleden. 

 

Van oorsprong zijn Berner Sennenhonden gefokt om op de boerderij het erf en de kudde te bewaken en om karren te trekken.

Het zijn rustige vrolijke honden, maar ze zijn ook eigenwijs. Ze hebben niet de 'will to please', zoals bijvoorbeeld herdershonden.

Het is soms een uitdaging om ze te kunnen blijven motiveren. Met enige trots kan ik mededelen dat we Gehoorzaamheid A, B en C hebben afgerond en er meerdere prijzen op de kast staan te pronken.

Fokker Diana van Beek Berner Sennen reu

We hebben nu drie Berners; Nuova, Ha Vita en Alonso. 

Onze dames Nuova en Ha Vita hebben we, zoals hun namen misschien al doen vermoeden, uit Italië gehaald. Alonso is in Nederland geboren en heeft een Franse vader met een Russische achtergrond.

Juist omdat we meerdere honden hebben vind ik het heerlijk om één op één met ze te trainen.

Puppycursus: samen bezig zijn en werken aan de band tussen mij en de pup.

Behendig spelen: kennis maken met materialen en zelf na moeten denken bij de oefeningen, je ziet ze groeien.

Gehoorzaamheid: elkaar leren vertrouwen en op een positieve manier commando's aanleren waar je in het dagelijkse leven veel aan hebt.

 

In de eerste plaats hebben wij onze honden als huishonden. Ik geniet van de dagelijkse ochtendwandelingen in het bos of rond de recreatie plas Bussloo. Mijn droom is een mooi nestje Berner Sennen pups te fokken. 

Dit wil ik doen volgens de regels van Raad van Beheer en de richtlijnen van de rasvereniging.

Onze honden zijn getest op HD, ED, DM, HS, karakter en exterieur.

Nu de kinderen groot zijn heb ik alle tijd en aandacht om een kleinschalige Berner Sennen kennel te starten.

‘Di Casa Ruscello’ is mijn Italiaanse kennelnaam wat een verwijzing is naar onze achternaam ‘van Beek’.

 

Veel kijkplezier op deze website!